Mover pakket is binnen
Mover pakket is uitgepakt
Mover Easydriver basic 1.8
Caravan mover

Caravan movers

Wat is een caravan mover

Een caravan mover is een apparaat waarmee u met een afstandbediening de caravan zonder duwen of trekken naar zijn plaats kunt manoeuvreren.

Vaste (elektrische) caravan movers

   


Het meest verkochte type is een mover die vast onder de caravan wordt gemonteerd. Hij bestaat uit twee motoren met aandrijfwielen die voor of achter de beide banden van de caravan worden gemonteerd.

Manoeuvreren

Op het moment dat u gaat manoeuvreren dan trekt u met een sleutel (sommige elektrisch) de aandrijfwielen tegen de banden aan. Via de afstand bediening klikt u één knop in en het besturingssysteem brengt de motoren in beweging. De motoren worden via de afstandbediening bestuurd. Moet de caravan naar links dan blijft de linker motor stil staan en de rechter motor brengt de caravanband in beweging. Als u de knop loslaat dan remt de caravan onmiddelijk. U hoeft daar zelf niet bij na te denken. Door de goede tractie kunnen de movers de caravan verplaatsen op de weg, (nat) gras, grind, zand, klei en sneeuw.

Voor zowel enkelassers en tandemassers zijn er caravan movers verkrijgbaar.
De zwaarste mover kan zonder problemen een caravan van 2,5 ton verplaatsen. 

Stroomverbruik
Caravan movers zijn bepaald niet zuinig met stroom. Bij een volle belasting kan de mover grote hoeveelheden stroom afnemen. Het is dan ook aanbevolen om een accu van minimaal 90 Ah te monteren. Wilt u zekerheid en langer kunnen manoeuvreren dan is een 105 Ah of hoger aanbevolen.

Als u handig bent kunt u de mover zelf monteren maar omdat de krachten die vrijkomen zeer groot zijn is het raadzaam om de mover te laten monteren door een specialist.

Prestaties

Bij normale omstandigheden, caravans (+/- 1200 kg) en normaal terrein presteren alle movers goed.

Gewicht

U moet bij een caravan mover wel rekening houden met het gewicht. Een caravan mover bestaat uit twee motoren, een besturingssysteem en een forse accu. Het gewicht bij elkaar kan afhankelijk van het type mover en grootte van de accu oplopen tot 60 a 70 kg.

Prijzen

De prijs van de elektrische caravan movers begint vanaf de € 1.400,00 (exclusief montage en accu). De montage kost +/- € 200,00 en een flinke accu +/- € 200,00.

Garantie

De fabrikanten geven tussen de 2 en 5 jaar garantie. Als er gebreken aan het licht komen dan is dat meestal altijd in de eerste twee jaar.

Garantie per fabrikant  
PowrMovers  5 jaar, levenslang op de aandrijfrollen 
SimPark  4 jaar, exclusief aandrijfrollen 
Reich Move Control 3 jaar 
Truma Euro Mover 2 jaar 

Onderhoud caravan movers
De movers zelf zijn onderhoudsvrij. Wel is het verstandig om voordat de caravan naar de winterstalling gaat de mover te reinigen en de aandrijfdelen te smeren met dunne (spuitbus) olie.

Losse movers (neuswiel)

Dit type is een losse mover die gemonteerd wordt op de plaats van het neuswiel. Hij is verkrijgbaar in een elektrische versie en een met de hand aangedreven versie. Bij de de met de hand aangedreven versie wordt de caravan via een slinger voortbewogen.

Losse movers (kogel)

Dit type is een losse mover met een kogel waar u de caravan net als bij de trekhaak van uw auto op zet. Deze is alleen verkrijgbaar in een elektrische. De losse movers  zijn lichter en goedkoper dan de vaste movers maar schieten te kort bij de zwaardere caravans.